top of page

Butlletí #1

Hola!

Dimecres passat engegava La Picaflor, els amics i també persones a qui no coneixia, em vau rebre amb els braços oberts, va ser emocionant. Si has rebut aquest correu és perquè has estat una de les pioneres en subscriure't al butlletí de La Picaflor. Moltíssimes gràcies per la teva confiança!

Com és el meu primer butlletí regular després d'haver inaugural el blog, vull explicar-te en que consistiran aquests correus setmanals: Primer de tot, rebràs l'enllaç del post setmanal just acabat de sortir del forn i per si de cas ets al·lèrgica a les xarxes socials o has estat molt enfeinada, et faré un resum de les notícies, posts de la setmana etc... i t'ho deixaré a la taula al costat del teu esmorzar els dimecres ben d'hora. Som-hi doncs!

POST DEL DIA (5/10/16) El post d'avui és diu: "Què vol dir RESTAURAR?" i és el primer d'una sèrie de posts teòrics sobre els conceptes més bàsics de la nostra feina. Què vol dir restaurar i què vol dir customitzar? Quan hem de triar un o l'altre? Quines passes seguirem?... Si tu ja ho tens molt clar, pots saltar-te aquesta part. Però ja fa anys que penso que en general (especialment online) hi ha molt d'èmfasi en el resultat final d'una intervenció però molt poc en la informació més essencial. Així que et presento els Criteris de Conservació-Restauració, que són més o menys els 10 Manaments d'un restaurador, que afortunadament només en són 3. També t'explico com classificar correctament el 99% dels mobles que passaran per les nostres mans: Mobles vells, de brocanter, antiguitats i vintage. Te n'adonaràs que hi ha molta més confusió en aquest tema que no pas et pensaves i text es convertirà en la teva primera eina per saber com intervenir una peça.

RESUM SETMANAL

En primer lloc vaig presentar el Curs d'Iniciació a la Restauració que guiaré aquest trimestre al Centre Cultural Sant Josep de L'Hospitalet. Encara queden places, però no badis que comencem el dilluns dia 24 a la tarda i son grups reduïts. Mira tota la info AQUÍ*

*actualització: han canviat les dates del curs, que començarà el dilluns 7 de novembre, així pots marxar de pont per Tots Sants! :)

En una vesant més personal anunciava que l'endemà d'obrir el blog era el meu aniversari (41 valuosos i preciosos anys!) i ensenyava el regal que una amiga, la Laura m'havia fet i la història que hi havia darrera: Ja feia un any o una mica més que ella per unes circumstàncies poc agradables havia donat per perduda una caixeta amb un collaret i unes arracades que havia comprat uns anys abans al País Vasc, vamos un bon disgust!

Justament dimecres passat, dia en que acabava d'obrir La Picaflor va trobar de casualitat, al fons d'un armari la caixeta i en obrir-la i mirar els ocells que tant li havien agradat, es va adonar per primer cop que aquells ocells no eren sinó picaflors. Va tancar la caixeta i l'endemà me la va regalar. El que ella no sabia encara és que el nàcar és un dels materials que més m'agraden per la gamma de roses i turqueses que pren i que aquests colors havien inspirat el disseny de la meva pròpia web. Així que comprendràs que ha estat el regal més especial que ningú hagués pogut fer-me per a celebrar l'inici del blog i el meu cumple.

I per últim un tutorial d'aquells senzills, que llueixen molt i que et permetran reciclar materials que tens per casa, en aquest cas llanes, qualsevol tipus de corda, trapillo... Segueix les passes de Com vestir l'esquelet d'una pantalla per a tenir un llum de sostre alegre, càlid i completament personal. D'aquests no n'hi hauran dos iguals!

Amb aquest butlletí setmanal m'agradaria que, poc a poc m'anessis coneixent, perquè el meu desig és que aquest blog sigui proper, petit i viu. Envia'm els teus suggeriments, idees, consells, crítiques, preguntes, el que sigui… estaré encantada de respondre't.

Entre totes farem que aquest projecte sigui més interessant cada dia.​

Que tinguis molt bon final de setmana i fins dimecres vinent!

bottom of page