top of page

Què vol dir RESTAURAR?

La restauració s’ocupa de recuperar l'estat original i l’aspecte d’un moble sobretot per tal de garantir la seva conservació, i en la mida del possible la seva funcionalitat.

Moltes vegades s'utilitza la paraula restauració per descriure intervencions que s'allunyen molt de ser respectuoses amb l'esperit d'un moble, o que fins i tot l'han malmès de manera irreversible. Dit això, has de saber que fer una restauració acurada no és difícil, ni requereix de grans habilitats manual ni talents ocults, només requereix sentit comú, respectar uns criteris bàsics i seguir l'ordre del procés pas a pas.

Treballar durant hores en un moble ens farà descobrir i valorar la seva construcció artesanal: els mobles, abans dels sistemes de producció massiva, eren fets per perdurar i en la majoria dels casos passaven de generació en generació.

Restaurar un moble, per humil que sigui, es una tasca de revalorització i respecte del nostre patrimoni individual i col·lectiu i ens permet garantir que aquesta peça tindrà una vida mes llarga i millor gràcies a nosaltres.

No et perdis els anteriors posts " Què vol dir CUSTOMITZAR?" i "Quan toca RESTAURAR o CUSTOMITZAR?".

*Fes clic sobre les fotos per veure-les mes grans

bottom of page