top of page

Què són els Tastets Creatius?

Tinc molt bones notícies!

A la Escola Municipal d'Olot em van oferir dissenyar i impartir una sèrie de tres Tastets Creatius de pintura decorativa: Decapé, ChalkPaint i Veladures a l'aigua que s'ofereixen durant aquest curs 2017-2018. De moment el Centre Cultural Sant Josep de L'Hospitalet de Llobregat també els oferirà durant aquest curs. Trobaràs tota la informació pràctica relacionada en els seus webs.

Els Tastets són tallers independents, però relacionats entre si per a donar una visió transversal i simple entre el munt de possibilitats que trobaràs per a pintar un moble o objecte. Així que sens dubte et recomano que assisteixis a tots tres, no pateixis per les dates, en fem un cada trimestre, així que tens temps de sobres d'organitzar-te i fer la reserva. ;)

La pintura és un simple vehicle, de tan simple que és, la podem fer nosaltres mateixos amb ingredients casolans i aconseguir multiplicar les opcions que el mercat ens ofereix. Només variant la proporció dels seus components bàsics aconseguirem la pintura de sempre, una pintura de guix o unes veladures amb les que aconseguir efectes sorprenents.

Un cop tinguem el material controlat, només ens queda combinar colors, superposar capes i jugar amb el seu desgast i podrem aconseguir transformar qualsevol peça en allò que volguem, ja sigui seguint les darreres tendències o creant-ne una completament personal i intransferible.

No sé si t'hauràs fixat, però el subtítol de la web de La Picaflor Creativa és precisament Tastets Creatius. Perquè he volgut oferir petits tastets, que no són més que posar la punta dels dits dels peus a la gran piscina de la inmensa oferta dels Arts & Crafts? Dons perquè picotejar d'aqui i d'allà és el que jo he tingut la sort d'estar fent els darrers anys i a més a mñes de divertir-me com mai, m'ha servit tant per aprendre nous recursos i també per descubrir una part de mi que no coneixia.

M'interessen els tastets, tant per rebre com per impartir, perquè són lleugers i seductors, perquè no ens fan por, perquè no ens comprometen a res, perquè són estones d'experimentar i jugar pel pur plaer de fer-ho, perquè són prometedors, perquè tenen el potencial d'una primera cita, perquè són la porta d'entrada a universos sencers, on si volem, ens hi podem perdre i, sobretot perquè són la oportunitat de crear-nos a nosaltres mateixes cada dia.

Després de tancar la botiga-taller, necessitava sortir del meu petit món, tan familiar i conegut de la fusta i dels mobles i provar nous escenaris, en els uns anys enrere no hagués pensat mai que m'hi veuria: cosir a màquina, horts urbans, dibuix, anglès, torn ceràmic, art teràpia... No estic dient amb això, que desenvoluparé una nova carrera professional en cada una d'aquestes disciplines, però no tinguis cap dubte que totes i cada una d'elles ha han estat importants en el meu recorregut vital i m'han fet ser el que sigui que sóc avui.

Fer coses, que a priori no esperaves de tu mateixa, et sorprendrà. T'obliga a mirar-te amb uns altres ulls i és el primer pas per a ser el que vols ser i no el que penses que ets.

bottom of page