top of page

Butlletí #7

​​Hola!

Sembla que ja començo a agafar el ritme després que el meu cos patís el clàssic sotrac adaptatiu que coincideix amb el canvi d'horari anual. Costum bisar que tenim en aquest país i que encara no ha pogut convèncer-me que haver d'engegar els llums de casa des de les 17h fins a l'hora en que me'n vaig a dormir és una mesura d'estalvi energètic. Perquè per molt que jo intenti ser una early bird, segueixo fent horaris de rat-penat i la factura de la llum va pujant. XP

Be, res com una queixa contra les elèctriques per començar el dia amb energia, perdoneu la brometa, però ha sortit sola. I ara que ja està escrita, crec que la deixaré. Amb el canvi d'horari i les baixes temperatures ja començo a fer-me a la idea que l'hivern s'acosta... i també el Nadal. Ja sé que és aviat i et pot fer mandreta, però porto uns dies pensant en fer un taller de decoració nadalenc i clar ja estic ambientada amb arbres, tions, flocs de neu, en Rudolf, regalets... T'aviso de seguida que el tingui llest!

POST DEL DIA (15/11/16)

Ja hem vist que per intervenir en un moble no cal tenir grans habilitats manuals ni talents ocults, només requereix sentit comú, respectar uns criteris bàsics i seguir l'ordre del Procés de Restauració i Customització pas a pas.

I ja et devies preguntar... Quin és aquest ordre a seguir del que tan et parlo?

Dons aquí tens l'esquema simplificat i alguns imatges d'exemples, on podràs veure perfectament quines passes comparteixen i quines li són pròpies a cada opció. Per suposat, de cada pas del procés aniré fent un post propi on explicaré en que consisteix.

Descarrega't la versió per imprimir i penja'l a la paret del teu espai de treball, et servirà de xuleta tant a la hora de fer la fitxa tècnica com a la de posar-te mans a la obra!

 

RESUM SETMANAL

Ahir, mentre treia estadístiques del web, he retrobat a Google aquest article del diari ARA de fa poc més d'un any: "Recuperar la bellesa original d’un moble. Restaurar mobles demana tècnica i coneixements històrics i aplicar un criteri ètic que garanteixi el respecte a l’original."

No et sorprengui que el tregui ara però i m'ha semblat adient recuperar-lo perquè ahir mateix parlava de molts d'aquests temes a classe amb els meus alumnes.

A l'article la Laura Moreu (restauradora del Taller del Moble, amb mi comparteixo formació a la escola EPSAR) feia unes reflexions molt encertades sobre la restauració de mobles antics que et recomano llegir i on una servidora, va ser contactada pel diari per afegir un petit apart sobre la recuperació de mobles no tan antics, ni de tanta qualitat i que tenen més valor sentimental que econòmic.

Aquestes peces tot i que no siguin prou vells per tenir valor d'antiguitat o històric, sí poden tenir un valor estètic, o una qualitat tècnica que faci que mereixin que siguin restaurats. També trobarem mobles amb poc valor però molt interessants de recuperar, ja sigui per les seves formes clàssiques, perquè ens és molt pràctic o simplement perquè li tenim carinyo i què ens permetrà customitzar-lo amb total llibertat. Si t'interessa el tema, pots llegir més al respecte fent clic AQUÍ

 

Amb aquest butlletí setmanal m'agradaria que, poc a poc m'anessis coneixent, perquè el meu desig és que aquest blog sigui proper, petit i viu. Envia'm els teus suggeriments, idees, consells, crítiques, preguntes, el que sigui… estaré encantada de respondre't.

Entre totes farem que aquest projecte sigui més interessant cada dia.​

Que tinguis molt bon final de setmana i fins dimecres vinent!

Mercè Benavent - La Picaflor Creativa

bottom of page