top of page

Butlletí #4


Hola!

Ja és dimecres de nou i sincerament no sé com ha passat, ahir era dijous i zas! ja som dimecres de nou. He fet l'exercici de mirar enrere i mirar de recordar quines coses havien passat els darrers 7 dies, i francament no ha funcionat gaire. He hagut d'anar al meu perfil de Facebook i tirar enrere en el temps... Pots creure que al final les xarxes em serviran de testimoni de la meva pròpia vida? Sóc la única a qui li passa això?

Nota mental: Haig de treballar això d'estar present aquí i ara. Veus! Ja sabia jo... Ara m'ha vingut al cap que dimecres passat vaig fer la meva primera classe de Kundalini ioga. Sabíeu que a Can vies imparteixen classes setmanals de manera gratuïta? Només demanen un mínim compromís per habilitar la sala abans de cada sessió i per recollir-la després. És genial! Contra tot pronòstic (degut a la meva timidesa i el meu escepticisme per qualsevol tema que faci flaire d'espiritualitat), em vaig sentir molt còmoda i segura tot el temps gràcies a la Alícia, la professora, és molt seria (en el sentit de professional) i alhora extremadament amable i natural. I fora de classe, un encant!

Quan tornava a casa caminant anava reflexionant en com em sentia: Notava en els músculs una sensació de plaer (que dos dies més tard es va convertit per suposat en agulletes) d’haver activat i estirar cada múscul del cos, alguns dels quals ni recordava que existien i quan inspirava profundament... em sentia amb tanta capacitat com un globus aerostàtic. Després de fer arribar oxigen a tots els raconets dels meus pulmons sentia que podia posar-me a volar en qualsevol moment. I sí, tot el camí cap a casa sentia l'esperit lleuger, una alegria a la panxa d'aquelles de quan alguna cosa et fa il·lusió i aniries fent saltironets pel carrer. Ja tinc ganes de la següent classe!

Si estàs interessada en fer classes amb l'Alícia, contacta amb Can Vies o be, amb el seu centre de Ioga, que està al carrer Riera Blanca i que es diu ArmoníaYoga. Trobareu tota la info al seu web.

Per la meva part, a mida que vagi anant més dies i exercitant-me més, espero reduir aquestes llacunes de memòria (que per altra banda són típiques dins la meva família) i anar aprenent a estar més present. Ja t'ho explicaré!

POSTS DEL DIA (26/10/16)

El títol ja t'ho diu tot: "Zona zero: Com fer una FITXA TÈCNICA". Quan t'assentes davant la teva peça per primera vegada amb la intenció de restaurar-la o customitzar-la, tens totes les possibilitats davant teu. És el paper en blanc dels escriptors, aquell que els genera pànic... però tu, no has de patir. No estàs sola, ja veuràs que a mida que vas estudiant la peça i avançant en la seva fitxa, serà la mateixa peça la que t'anirà dient quin tipus d'intervenció li convé més.

Trobarà l'enllaç per a descarregar-te el pdf amb la plantilla de la fitxa en blanc, guarda-la en el teu ordinador i imprimeix-la tantes vegades com vulguis. Ja t'aviso, que això de recuperar mobles és com les patates aquelles conglomerades del tub, ja no hi ha stop.

Fent la fitxa de les teves peces, aprendràs a mirar-les. Quan més les miris, més les coneixeràs i entendràs. I ja saps allò que diuen que CONEIXER ÉS ESTIMAR. Ara et sembla de beneïts, però acabes estimant els mobles amb els que treballes. TOTS.

En el meu cas, no importa si eren per anar a casa meva, per vendre a la botiga o per a algun dels meus clients. Tots han rebut carinyo i dedicació. I sí, cada cop que surt una peça del meu taller, em fa una mica de pena. Així de fava sóc!

RESUM SETMANAL

Divendres passat vaig adquirir aquesta petita joia que serà el nostre conillet d'índies. Te la presento, es diu Cosette i és una cava de licors o licorera francesa d'estil Napoleó III, datada cap el darrer 1/4 del s.XIX.

Li seguirem totes les passes d'una restauració en temps real, i ja aviso que serà un bon passeig perquè la nena no ha rebut el millor dels tractes. Està lleig que jo ho digui, però finalment està en bones mans. Ja podeu apostar a que es transformarà en una preciositat en plena forma!

Seguiràs tot el seu recorregut des de la fitxa tècnica fins a les fotos finals, passant per cada una de les etapes de la seva restauració. Aquesta peça ens servirà de fil conductor per a conèixer a més a més del seu procés de restauració, els productes i eines del taller més habituals.

T'has preguntat mai: De què es compon una PINTURA? Qualsevol pintura i totes les pintures?

Post molt curtet, però ESSENCIAL per a entendre i poder fer qualsevol tipus de pintura a casa, estalviar diners i personalitzar 100% el color, la textura, la fluïdesa i fins i tot si la vols mat, setinada o brillant.

Interessantíssim itinerari Jujol a Sant Joan Despí, dins del 48h Open House Barcelona. Mil gràcies al Carles, el nostre guia per les explicacions, comentaris i respostes a les moltes preguntes del grup, simpàtic, professional i entusiasta de la seva feina. Una joia!

Descobriments a cada pas d'una figura original i molt rellevant del Modernisme català. La bona notícia és que aquestes visites es repeteixen l’últim diumenge de cada mes reservant plaça, així que teniu el proper diumenge 25 d'octubre, el 29 de novembre i el 27 de desembre per gaudir de les visites tant com nosaltres ho vam fer.

+info, i millors fotos a Centre Jujol Can Negre o aquí

Amb aquest butlletí setmanal m'agradaria que, poc a poc m'anessis coneixent, perquè el meu desig és que aquest blog sigui proper, petit i viu. Envia'm els teus suggeriments, idees, consells, crítiques, preguntes, el que sigui… estaré encantada de respondre't.

Entre totes farem que aquest projecte sigui més interessant cada dia.​

Que tinguis molt bon final de setmana i fins dimecres vinent!

Mercè Benavent - La Picaflor Creativa

Guardar

bottom of page