top of page

Butlletí #2

Hola!

Avui dimecres es dona la feliç particularitat que és festa, i això a mitja setmana sempre és un motiu de celebració, així que he decidit fer doblete, és a dir us envio dos posts setmanals. Dubtava sobre si volia publicar un tutorial pràctic o una mica més de teoria, així que finalment m'he decidit per presentar tots dos alhora i que cadascú trii el que més li agradi.

POSTS DEL DIA (12/10/16)

El primer post d'avui és diu: "Què vol dir CUSTOMITZAR?" i és el segon de la sèrie de posts teòrics sobre els conceptes més bàsics de la nostra feina. Customitzar és molt més que una simple solució estètica ja que comparteix amb la restauració els processos que garanteixen la conservació de la peça.

Però més enllà del que suposarà a la peça... Què suposarà per a tu el fet que et decideixis a recuperar un moble vell, possiblement amb més valor sentimental que econòmic? Et sorprendrà veure els nombrosos beneficis, alguns de petits i altres de grans, que pot aportar-te tan a nivell personal, domèstic, econòmic o social.

El segon post de la setmana és un tutorial i es titula "Pintar CHEVRON amb CINTA de adhesiva". Utilitzar cinta de pintor per crear un efecte decoratiu és l'Abc de la pintura decorativa. Quan comencem a pintar mobles, aquest acostuma a ser el nostre primer recurs decoratiu junt amb els dissenys de línies rectes, una manera econòmica i senzilla de deixar empremta en una peça.

El disseny o estampat anomenat Chevron té una llarga història a les esquenes però s'ha posat molt de moda darrerament. Però si no t'agrada també pots trobar una gran quantitat d'altres dissenys de línies rectes per a poder fer amb cinta de pintor. Inspira't en el meu Pinterest o envia'ns les teves troballes i resultats per a compartir-les amb la resta de picaflors.

RESUM SETMANAL

Vaig començar el cap de setmana plantant una de les pedres angulars de la pintura decorativa, un tutorial per a fer una Recepta BÀSICA de pintura ACRÍLICA. Fer la teva pròpia pintura acrílica és fàcil, econòmic i pràctic. Crearàs els teus propis colors i li donaràs les característiques de textura i fluïdesa que desitgis.

L'avantatge de saber fer una pintura acrílica bàsica, és que a partir d’entendre aquesta barreja base podrem aconseguir pintura chalkpaint, veladures i pintura amb textura, variant les proporcions dels components i que, no patiu, anirem veient properament...

Casualment van publicar fa uns dies aquest article al magazine Cultura Inquieta on parlàven d'una fotògrafa amateur, anomenada Tracy Johnson que dedicava una estoneta cada dia a alimentar i fotografiar els picaflors que visitaven el pati de casa seva.

Destaquen que ella admet que els picaflors són difícils de retratar, per cada 100 fotografies que dispara, només en 15 apareixen els seus amics enfocats. Quan mires les imatges, els enquadraments tan acurats, com els llueixen les plomes iridescents amb el sol... Aquest fet fa que encara tingui més mèrit l'espectacular resultat que aconsegueix. Ara em ve al cap que aquesta estadística podria valer perfectament per a la proporció de fotos en que no surto amb els ulls tancats, el cap girat, parlant, amb la boca plena o fent ganyotes... per a desesperació de l'altre fotògraf de la casa quan li vaig demanar de fer una selecció per a presentar-me a tu de manera apropiada. Em fa molta gràcia que la Tracy, els distingeix perfectament els uns dels altres i els ha posat nom: Flash, Merlin, Valentino, Normand... Ara ja són molt més que objectes de retrat, són amics amb qui comparteix una estona cada dia. Si hi teniu interés penja en les seves xarxes socials el que va documentant per a tot aquell que vulgui estar al dia i aprendre d'aquests ocellets tan especials.

Pots seguir el seu Instagram: https://www.instagram.com/hummingbirdsxoxo/

Amb aquest butlletí setmanal m'agradaria que, poc a poc m'anessis coneixent, perquè el meu desig és que aquest blog sigui proper, petit i viu. Envia'm els teus suggeriments, idees, consells, crítiques, preguntes, el que sigui… estaré encantada de respondre't.

Entre totes farem que aquest projecte sigui més interessant cada dia.​

Que tinguis molt bon final supercurtet de setmana i fins dimecres vinent!

Mercè Benavent - La Picaflor Creativa

Guardar

Guardar

bottom of page