top of page

VESTIR l'esquelet d'una PANTALLA amb LLANES de COLORS


reciclatge creatiu, DIY, restauració, customització

Aquest tutorial és d'aquells senzills, que llueixen molt i que ens permeten reciclar materials que tens per casa, en aquest cas llanes, qualsevol tipus de corda, trapillo...

Va caure a les meves mans l'esquelet despullat d'una pantalla, la forma era molt clàssica i bonica i a casa tenim un petit pati amb porxo on només hi penjava una bombeta del cable. Clarament necessitava millorar d'aspecte i ja posats que fos informal i estiuenc.

Necessites:

L'esquelet d'una pantalla Muntura per a llum de sostre (en el meu cas, un HEMMA d'Ikea)

Llanes, cordes... Trapillo Pistola de cola calenta, una barreta de cola

Fil i agulla Tisores

Un cop has triat els materials i colors que més t'agraden, posa'ls en l'ordre que voldràs que apareguin i deixa'ls a mà. Agafa el primer, el que anirà a la base més ample de la pantalla.

Fes un nus a l'extrem d'una de les varetes verticals i comença a "teixir", jo només he passat al voltant de cada vareta sense lligar (més endavant ja veuràs com fer per a que res no s'escapi). Ves tensant i assegurant-te que queden regulars i compactades a la part baixa com si d'un teler es tractés.

Ves fent tantes voltes del primer color com desitgis o com corda et quedi. Quan hagis de canviar simplement fes un doble nus fort, assegurant-te que queda a la part interior de la pantalla, talla el fil restant i lliga la nova corda just a sobre en la mateixa vareta. Segueix teixint en espiral i canviant de color cada cop que vulguis.

Arribarà un punt, a mida que la cúpula de la pantalla va tancant-se i la distància de les varetes es va fent estreta, en que serà més incòmode passar el cabdell. Decideix tu mateixa fins on vols teixir i tingues en compte que deixar una part de l'esquelet vist li dona un punt més atrevit i crafty.

(Fes clic sobre les imatge per ampliar-les)

Deixarem el conjunt una mica més acabat utilitzant el trapillo per folrar tant l'anella inferior com superior. Només has d'anar obrint una mica el trapillo, embolicar l'anella i anar cosint per tancar la tela al seu voltant, quan hagis fet tota la volta, talles la mida justa i cuses els dos extrems. Un dels avantatges d'aquest teixit és que no es desfila fàcilment per tal no et cal fer vora.

reciclatge creatiu, DIY, restauració, customització

Per últim, per reforçar tant els nusos com per evitar que la part teixida es vagi movent i destensant, amb la pistola de cola calenta anirem deixant punts de cola en tots els nusos de inici i final de color i també en punts alterns a diferents alçades de manera que a cada vareta hi acabi havent-hi almenys un punt de cola (mira les fletxes en la imatge següent). Assegura't que la cola està en contacte tant amb la llana com amb la vareta metàl·lica.

reciclatge creatiu, DIY, restauració, customització

Només queda muntar la pantalla a la muntura del llum de sostre, e voilà!

*Això és un tutorial per a guiar-te, no cal que ho facis de la mateixa manera exacta, hi pots fer totes les variacions que vulguis en forma, color o funció. No dubtis a compartir-ho amb les altres picaflors amb el hashtag #socunapicaflorcreativa i si tens dubtes en qualsevol moment del procés, només has de contactar-me i preguntar.

​​Juntes farem que aquest blog sigui més interessant cada dia.

bottom of page