top of page

Butlletí #3


Hola!

Després de tres setmanes amb esdeveniments especials, inauguració del blog, sant, cumple i "fiestas de guardar", finalment una setmana normal i tranquil·la, Al·leluia!

Abans de res, aviso que el curs d'Iniciació a la restauració que s'imparteix al Centre Cultural Sant Josep de L'Hospitalet ha estat endarrerit dues setmanes i començarà el dilluns dia 7 de Novembre i acabarà el 12/12. Així que ja pots assistir al curs i fer pont per Tots Sants. Què més vols?

Acabant el curs tan a prop de Nadal, no has pensat mai en fer una restauració com a regal? Ja sigui un objecte estimat de la família que s'ha anat fent malbé o aprofitar per comprar per molt poc als encants vells una caixeta, una tauleta, un marc de fusta... que un cop restaurats es convertiran en el regal més especial del món!

POSTS DEL DIA (19/10/16)

El post d'avui, "Customitzant un mirall fet malbé" vol demostrar que en aquells casos on NO és possible recuperar l'estat original, podrem treure partit dels defectes per a convertir-los en una solució decorativa que donarà a la peça tota una nova personalitat.

Un mirall que ha perdut un tros important de la pel·lícula reflectant té molts números d'acabar a les escombraries. Perquè no aprofitem aquest inconvenient per posar-hi un estampat sofisticat pel dormitori, un d'alegre pel rebedor o un d'animalets per l'habitació del nen? També veuràs els avantatges de tenir un plàstic amb erosions i una mica engroguit a la hora d'aconseguir un efecte d'ivori antic.

RESUM SETMANAL

La setmana va començar forta amb un post estrella. La primera pregunta que em fan les clientes quan em porten un moble és: Com saber quan toca RESTAURAR i quan toca CUSTOMITZAR?

He fet un diagrama supersimple per a triar el procés més adequat per a la teva peça. I si et cal ajut extra, també trobaràs la classificació dels mobles per edat que t'ajudarà a conèixer el valor OBJECTIU de la teva peça i per tant quin procés és més recomanable.

Restauració, customització Reciclatge creatiu DIY

I de cara a aquest cap de setmana, una notícia superimportant per a Barcelona i voltants. Aquest cap de setmana se celebra el 48h Open House Barcelona, que sota aquest anglicisme tan pompós acull l'esdeveniment més interessant d'arquitectura de l'any.

Tens la oportunitat de visitar amb una guia més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. Aquestes jornades de portes obertes s'estan celebrant a diferents ciutats del món com: New York, Dublin, Galway o Tel Aviv i des del 2010 a casa nostra.

Aquest cap de setmana pots entendre i sentir l'arquitectura, des de l'experiència arquitectònica, que és LA MANERA de viure-la. Ja que "ser experimentada" és la principal funció d'un edifici, i que els arquitectes no haurien de perdre mai de vista.

Recomano estudiar atentament el seu programa i tenir clar els teus principals punts d'interès i a la hora d'organitzar l'agenda. I tenir en compte que l'accés no és inmediat i lliure sinó que els voluntaris organitzen als visitants en grups reduïts. Així que és habitual fer una estona de cua, jo l'any passat vaig haver d'esperar cada vegada entre 20 i 30 minuts, una estona perfectament suportable si tenim en compte com vaig gaudir de les visites.

Aquest any provaré a més a més un dels itineraris organitzats, en concret l'itinerari Jujol a Sant Joan Despí, tant a prop i no conec aquests edificis.

El més difícil és fer la tria, tant per veure i només 48h per accedir-hi!

Restauració, customització Reciclatge creatiu DIY

Amb aquest botlletí setmanal m'agradaria que, poc a poc m'anessis coneixent, perquè el meu desig és que aquest blog sigui proper, petit i viu. Envia'm els teus suggeriments, idees, consells, crítiques, preguntes, el que sigui… estaré encantada de respondre't.

Entre totes farem que aquest projecte sigui més interessant cada dia.​

Que tinguis molt bon final de setmana i fins dimecres vinent!

Mercè Benavent - La Picaflor Creativa

bottom of page